به داد کوهنوردان نرسیدند و کم کاری کردند

[ad_1]

جماران: یک مربی کوهنوردی با بیان اینکه باید یک متولی برای امداد در زمان حوادث کوهستانی وجود داشته باشد، معتقد است که: در نجات مفقودان تهران حوادث مناطق کوهستانی شمال استان کم کاری صورت گرفته است.

حسین شهلایی کارشناس و مربی کوهنوردی، در خصوص اتفاقات تکراری و کشته شدن 12 تن از کوهنوردان اظهار کرد: از زمانی که مربی فدراسیون کوهنوردی 20 سال میگذرد و در این مدت ما دائماً می گوید که سازمان های امدادی نقش اصلی خود را در امداد و نجات ایفا نمی‌کنند. ما این است که هلال احمر به این اکتفا مشکل می کند که این مقدار زمان بعد از حادثه در منطقه حاضر شدیم و جسد آسیب دیدگی نه زنده بلکه افراد را به پایین منتقل کردیم. این صحبت‌ها را با افتخار مطرح می‌کنند که هر نداند فکر می‌کند حمل اجساد کار سختی است. نه سخت نیست اما وقتی یک سازمان نامش امداد و نجات است انتظار این است که افراد را سالم به پایین منتقل کند و نجات دهد که بعد از حادثه اجساد را پیدا کند.

او ادامه داد: با کمال تاسف هلال احمر در مورد بهمن آهار که دکتر فاطمی هم در آنجا جان خودش را از دست داد نه تنها روز اول اما روز بعد هم هیچ اقدامی قابل قبول نکرد. خود من شنبه به آنجا رفتم ، یک خودروی هلال احمر با راننده حضور داشت ، یک نفر هم که بالا بود. وقتی از کوهنوردان پرسیدم آن شخص تا آنجا بود که ماشین راه داشت. در اتفاقاتی که روز جمعه رخ داد چه در کلکچال که هشت نفر فوت کردند. ه بهمن آهار و دار بی

شهلایی با انتقاد از اینکه عملیات امداد ونجات به درستی صورت نگرفت، تصریح کرد: ما یک زمان طلایی داریم مثلاً وقتی خانه آتش می‌گیرد آتش نشانی در یک زمانی حاضر می‌شود که تلفات حادثه را به حداقل برساند. .الا ما فرض کنیم یک نفر در کوه فقود شده و ما می‌دانیم کجاست. نکته اینجاست که هیچ کدام از کوهنوردان خارج از

اولین روز سال از زمان غروب آفتاب روز جمعه می‌توانست یک گروه امداد و نجات منطقه را آماده کند، این افراد را پیدا می‌کنند. روز شنبه جسدی پیدا شد که فاصله‌اش تا پناهگاه کلکچال به یک کیلومتر هم نمی‌رسد که این یک فاجعه است. چرا با غروب آفتاب عملیات امداد و نجات خواهد شد؟ جان یک انسان ارزش ندارد؟

این مربی کوهنوردی با بیان اینکه در اعزام نیروهای کمکی برای یافتن افراد مفقود شده قصور صورت گرفته اظهار کرد: آیا این موضوع را مطرح می کنم چرا خودت نرفتی؟ اول اینکه وظیفه انسانی من است اما وظیفه کاری ام نیست. از سوی دیگر، از سوی دیگر، از سوی دیگر

در منطقه کلکچال امکان حضور تا سایت سپاه با ماشین وجود دارد و فردای حادثه هم هلال احمر از همان جا آغا یکاده‌ای است که افراد را به ایستگاه 3 می‌رساند و از آنجا تا محل اولین فرد مفقودی، یک ساعت و یک ساعت است. آیا این قصور نیست؟ از آنجا تا قله حدود سه ساعت فاصله است یعنی افراد می‌توانند حدود ساعت 9 شب به قله کلکچال برسند. ما نمی‌توانیم بگوییم همه کوهنوردان شب فوت کردند. افراد داوطلب کاری را شب قبل انجام دادند و یک نفر را به پایین انداختند که بعدا فوت کردند.

حسین شهلایی با اشاره به آنچه “بی مسئولیتی هلال احمر علی رغم دریافت بودجه” می خواند، گفت: من کار داوطلبانه را زیرسوال نمیبرم تشکر می کنم که این چشم ها را به اندازه خود کمک می کند. من می‌گویم سود سازمان هلال احمر که سالانه ده‌ها چرا نباید یک تیم داشته باشید؟ اصلا ماهی 30 تا 100 میلیون به امدادگر باه اثستگاه از دوستان فکر می‌کنند با این حرف‌ها می‌خواهم خودم را در تصویری که من نیازی به مطرح کردن ندار دارم بیان کنم. من یک مربی هستم و 4 سال دبیر کمیته کمیته نجات فدراسیون کوهنوردی بودم. این دولتاش دولت نیست، چون بودجه را ندارد.

کارشناس کوهنوردی با بیان اینکه وجود یک متولی در چنین مواقعی باید مشخص باشد حالا اسمش می‌خواهد امداد و نجات باشد یا هر ارگان دیگری. آماده این باشد که هر حادثه‌ای رخ داد، سریع به محل برسد. من حرفم این است که واقعا کم کاری شده است. به قطع می‌توانم بگویم حتی در روز جمعه با آن طوفان اگر تیم آماده بود می‌توانست نجات دهنده باشد. من اگر خودم اطلاع داشتم و صبحش شاغل نبودم همان جمعه به محل حادثه می‌رفتم.

روز اول سال: نمی‌گویم عکس نگیرند اما بوق و کرنا نزنند چون واقعا شرمندگی دارد. من نمی‌دانم برخی از خواب‌های سازمان امداد چگونه شب راحت می‌شوند! خیخی نیست ۸ نفر در کوه مفقود بودند و صبح روز بعد از حادثه گروه امداد و نجات می‌رود. من دوست دارم با برخی از بچه‌ها که با تیم امداد هلال احمر رفتند صحبت کنید. ب خدایان از همان مسیری که در اختیار سپاه است به آنجا رفتند. یک ماشین به آن‌ها با یک راننده که کار نابلد می‌کرد و می‌گفتند هر لحظه ممکن بود این ماشین به کشتنمان برسد.

او در پایان صحبت‌های خود مشخص کرد: کوهنوردان گیرافتاده هر دقیقه منتظر حضور یک ناجی بودند. کافی است خودمان را جای آن‌ها بگذاریم. مسئول فکر کند فرزند خودش بود، آیا باز اینگونه عمل می‌کرد؟ از طرفی هلال احمر سگ زنده یاب دارد و این نکته مهم است. در مورد بهمن دارآباد هم هیچ کاری انجام نشد. در دنیا سابقه داشته است که حتی سه یا چهار ساعت بعد از بهمن، فرد گیرافتاده پیدا شده است. گاهی اوقات هم قبول دارم همان لحظه اول بهمن وارد سیستم تنفسی و گوارشی فرد می شود اما من که مسئول هستم نمی توانم بنشینم و بگویم بهمن آمده است، ممکن است از دست دادن و فوت کرده پس هیچ کاری نکنم.

در مورد یک منطقه بزرگ از یک منطقه بزرگ از یک منطقه بزرگ از یک بخش بزرگ به طور قطع می‌گویم که امکان ارتقاء شبانه وجود دارد. اصلاً امدادگر شغلش همین است و وظیفه‌اش این است که به موقع برسد. برای اولین بار به مناسبت

[ad_2]

Walker Jimenez

طرفدار تلویزیون آزاد. علاقه مندان به سفر نرد وب. گیمر. علاقه مندان به الکل ارتباط دهنده. نینجا غذا. پیشگام آبجو.

تماس با ما